Op deze pagina staan gratis (haak)patronen waarmee je zelf aan de slag kunt! Je kunt ze naar wens gemakkelijk downloaden en printen. Staat er iets niet duidelijk in het patroon? Stuur dan gerust een berichtje via de contactpagina.

Verder bied ik nog betaalde patronen aan op de ‘Te koop’-pagina.

Winterse set breien

Deze winter heb ik met warm en kleurrijk garen van Lang Yarns een trui gebreid voor mezelf. Het garen voelt heerlijk zacht en met dikke naalden was de trui zó af. Ik hield nog wol over en daar breide ik een beanie van en een colsjaal. Het patroon heb ik gevonden op wolplein.nl en aangepast zoals ik het wilde hebben.

Kerstboompje Granny Square stijl

Met veel plezier heb ik een paar weken geleden een slinger gehaakt van kerstboompjes in Granny Square stijl. Het patroon vond ik op de website van Saskia den Otter die er een stitch fiddle tekening bij maakte en uitlegt geeft in een filmpje. Klik hier voor het originele patroon van Juf Sas.

Met toestemming van Saskia (Juf Sas) bied ik hieronder de uitgeschreven versie als (eerste) gratis patroon aan op mijn website. Ook leg ik uit hoe je de boompjes aan elkaar kunt haken tot een slingertje.