Vanaf het moment dat ik gestart ben met het geven van workshops, heb ik de naaimachine weer uit de kast gehaald. Zo begon ik met het naaien van projecttasjes om deze mee te geven aan de deelnemers. Daarvoor ging ik regelmatig op zoek naar stofjes in vrolijke kleuren en dessins om te combineren. Begin 2023 kwam de bodem van de stoffenmand in zicht. Tijd om op zoek te gaan naar nieuwe stoffen!
Het is erg leuk om tweedehands stoffen te shoppen. Vaak koop ik bijvoorbeeld stoffen van iemand die stopt met een hobby. Zo kan ik bijzondere, unieke stoffen een nieuwe bestemming geven.
Via Marktplaats kwam ik in contact met Martine uit Hillegom. Zij bood een mooie verzameling stoffen aan die ik bij haar kon ophalen. We hadden meteen een goede klik en sindsdien houden we nog steeds contact! Dat zijn leuke dingen.

Een kleine greep uit mijn stofjesvoorraad


Met het kopen van de stoffen komen vaak allerlei idee├źn bij me naar boven. Dat gebeurt automatisch en het zorgt ervoor dat er weer nieuwe maaksels ontstaan. Het leukste idee kwam van mijn dochter. Zij vroeg me om een boeksleeve te maken om haar boek onderweg te beschermen in haar tas. Daar was ik nog niet mee bekend, dus ging ik op onderzoek uit! Toen ik een goed patroon had gevonden, kon het experiment beginnen. Ze had de keus uit alle stofjes die ik van Martine heb gekocht. Wat een luxe! Het werd een giraffeprint voor de buitenkant met een bruine voering. Een paar dagen later was de eerste boeksleeve van Wolleminas een feit!
Na de eerste kreeg ik de smaak te pakken. Er bleek veel animo te zijn voor boeksleeves in mijn omgeving en ook op Instagram waren mensen enthousiast. Ik maakte er meer in allemaal verschillende patronen en kleuren. Ze werden verkocht en er werden ook speciale aanvragen gedaan (onder andere door Martine), ook voor iPads en e-readers.
Ben je benieuwd welke sleeves ik nu aanbied? Neem dan een kijkje op de te koop pagina.
Het is leuk om te zien hoe de sleeves een onderdeel zijn geworden van de handgemaakte producten van Wolleminas. Het heeft ook gezorgd voor een unieke samenwerking met boekhandel Vos & van der Leer in Dordrecht. Zo stond ik tijdens de Dordtse Boekenmarkt op 2 juli met de sleeves in hun winkel. Echt een unieke kans!
Op dit moment zijn er nog meer plannen met “Bibliotheek AanZet” en een kinderboekenschrijfster. Hierover later meer…

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *